Full fart
Skolan satte igång igen igår och det var med full fart från den första minuten. Vi hade första lektionen i kallkök där vi hann med en massa skoj. Vi hade delvis räk-tema och gjorde:
- hemmagjord majonnäs
- "eget" bröd
- räkcocktail
- skagencanapé
- räksoppa
- räksalsa
- cheesecake
- Rhode Island dressing
- gravad lax
Tog tyvärr inte med kameran vilket var synd för vi ansträngde oss med att lägga upp riktigt fint. Allt vi gör ska göras så som det skulle ha severats till en gäst. Det vi gör får vi oftast äta som lunch, synd bara att jag inte gillar räkor men jag åt allt endå ;)
Idag hade vi HLR kurs (hjärt-lungräddning) hela dagen. Mycket bra att kunna, hoppas att jag aldrig behöver använda mig av det!
Imorrn så är det dags för första bageri passet efter lovet. Vi ska tydligen få göra våra första tårtor :D Vi ska även göra surdeg och semlor.

Åhh, det låter helt underbart gott, jag som älskar räkor <3
Men vad är kallkök? O_O tänkte först att det var rättar man gjorde utan att använda värme... men soppa måste ju kokas och bröd gräddas i varm ugn...?

Jo det är egentligen tänkt att vi ska gå igenom grundläggande kalla rätter. Men vi lade till soppa eftersom det är vanligt förekommande på fik/kondis :)
