Rolig dag!

Idag har jag haft en rolig dag på praktiken! Det var en annan tjej i kondisdelen idag, hon sa gav mig uppgifter hela tiden så jag var aldrig sysslolös. Det är det jag behöver, någon som berättar vad som behöver göras. Jag fick i alla fall göra 8 st tårtor. Det var super kul. Under den här veckan har jag insett att jag trivs bättre i kondis än bageri. Det är mer min grej att stå och pilla med slut finishen ;) Nu ska jag dra mot sängen!


Den första tårtan jag gjorde, de jag gjorde idag såg lite bättre ut ;)


kort uppdatering

Sorry för bristen på uppdateringar de senaste dagarna. Att helt vända på dygnet är lite påfrestande, så när jag väl är vaken har jag inte så stor blogglust. De fösta dagarna i bageriet har varit bra. Det är ju alltid jobbigt i början när man inte vet hur saker ska vara, var de finns och så vidare. Men jag börjar komma in i det nu :) Idag har jag t.ex. fått klippa, fylla och spritsa grädde till 300 semlor.


Jag kan inte påstå att jag är sugen på semlor längre ;)


Nervös...

Sitter här och blir mer och mer nervös. I natt gör jag min första praktikdag(natt) på bageriet. Börjar om ca 6 timmar, är det ens värt att gå och lägga sig? Ska även köra bil för första gången sedan jag tog körkortet! Nästan för mkt nytt på en gång, haha ;)

Hoppas jag kommer att trivas och lära mig en massa nytt. Kommer garanterat med en uppdatering imorrn ;)



Pepp

Sitter och peppar inför natten. Vi ska baka ca 1500 st frukostfrallor till elever i Töreboda om jag inte minns fel. Det ska bli grymt kul! Ska kolla på lite Masterchef nu sen blir det sängen för att sedan gå upp kl 02.00.

Sebbe och jag satt och käkade förut när det knackade på dörren. Vem kommer och knackar på i Töreboda? Sebbe kollade genom nyckelhålet och sa att det stod någon konstig gubbe utanför. Vi öppnade och det visade sig vara hemleverans från amazon Japan. (Japanska skolböcker till Sebbe) Han läser en kurs nu där de ska läsa en massa manga. Böckerna var jättesöta!

 

 
Såhär fint väder hade vi idag


Surdeg

Sitter och försöker kolla hur jag ska ta mig hem till helgen, sj:s hemsida dampar (inget ovanligt). Tror jag åker hem på Lördag men då tar hemresan 3 timmar! Bakar ju från 03.00 till 10.00 på fredag så jag känner inte för att åka hem då. Vi får se!

Vi hade en lektion om surdegar igår. Där fick vi även experimentera med egna påhittade bröd. Vi gjorde ett ganska grovt bröd med torkade aprikoser och plommon och ett med basilika, tomat och vitlök. Det blev jättegott!

 
Förberedning av surdeg och färdiga bröd i ugn

 
Örebroarnas frallor vann utseende priset, träning på Strass

 
Dagens slutprodukter


Bakning och matlagning

Tog lite bilder under gårdagen då vi bla. gjorde tårtor. Det var riktigt kul och är ganska nöjd med min första prinsesstårta. Så nu sitter jag här med både semlor och tårta i lägenheten, vilken lyx :) Tårtan fick vi köpa billigt om vi ville endast 40 spänn.

Idag hade en heldag med kallkök med tema lax. Mycket bättre än räkor ;) Vi hann med:
  • Rosencanapé
  • Hovmästarsås
  • Laxpaj
  • Klassisk vaniljglass
  • Hallonsås
  • Bröd
  • Vininkokta päron
  • Lök/potatissoppa

Jag och Sebastian lagade pizzabullar med feta också, super gott! Nu får det vara nog med matlagning den här veckan. Ska leva på pasta i helgen tror jag ;)

 

Pizzabullar


Rosencanapé

Päron med glass
  
Semlor
 
Prinsesstårta



 


Full fart

Skolan satte igång igen igår och det var med full fart från den första minuten. Vi hade första lektionen i kallkök där vi hann med en massa skoj. Vi hade delvis räk-tema och gjorde:

  • hemmagjord majonnäs
  • "eget" bröd
  • räkcocktail
  • skagencanapé
  • räksoppa
  • räksalsa
  • cheesecake
  • Rhode Island dressing
  • gravad lax



Tog tyvärr inte med kameran vilket var synd för vi ansträngde oss med att lägga upp riktigt fint. Allt vi gör ska göras så som det skulle ha severats till en gäst. Det vi gör får vi oftast äta som lunch, synd bara att jag inte gillar räkor men jag åt allt endå ;)

Idag hade vi HLR kurs (hjärt-lungräddning) hela dagen. Mycket bra att kunna, hoppas att jag aldrig behöver använda mig av det!

Imorrn så är det dags för första bageri passet efter lovet. Vi ska tydligen få göra våra första tårtor :D Vi ska även göra surdeg och semlor.


Mot Töreboda

Jag håller på att packa för fullt. Drar mot Töreboda senare idag, det ska bli skönt :) Jag håller tummarna för att blommorna inte har hunnit dött medan vi var borta.









Gammalt och nytt

Har suttit och kollat på gamla foton på datorn. Alltid lika kul :) Lyckades hitta min tecknings mapp och insåg att jag har några nya teckningar jag inte visat eller lagt ut på deviantart.

Teckningen nedanför gjorde jag till vårsalongen i Karlskoga (alla får sicka in bidrag men endast ett fåtal får ställa ut sina verk) och den blev antagen! :)




Mitt slutprojekt i bild på folkhögskolan. Jag gav mig på en Klimt med bladguld


Detta är nog mitt livs mästerverk, haha. Något bättre kommer jag nog inte åstakomma ;)

 

 



 


Nyår

Jag och Sebastian firade ett väldigt trevligt nyår hos Joanna och Danne i Örebro. Vi åt god mat och seplade spel, det bjöds bland annat på en supergod pannacotta. Mums :P Jag tog tyvärr inte så många bilder.

Betyg: tummen upp :)


Pappa hade gjort jättegoda Vegabullar på morgonen