surt

Vi konstaterade igår att vi bara har 6 bageridagar kvar i skolan, sen är utbildningen slut. Det känns så himla tråkigt för det finns så mkt mer saker att lära sig. Jag har bara 2,5 vecka kvar i Töreboda sen har vi påsklov och efter det praktik. Jag har ingen aning om vart jag ska ta vägen i höst. Utbilda mig vidare inom konditori i Göteborg är inget altenativ då man måste ha mer erfarenhet. Det är bara att hoppas på chans till jobb under praktiken.

Annars har vi väl jobbat på med konditorin och börjat med internationell bakning.

 
Träning på olika slags biskvier
 
Franska maränger
 
Såhär gör man om man är lat, haha. Vi gör brioche-deg men kom på att det är lättare att lägga smöret på gallret för att sedan bara ploppa i dem. (Smöret måste blandas i lite i taget)

Träning på rosor, nejlikor och blad. Min är den som är nere i vänstra hörnet.
 
Prinsess (utan sylt!? dom är konstiga här i skaraborg). Vi skulle visa vad vi lärt oss i dekoration. Det gick helt fel, man får lite lätt ångest när man står med spritspåsen och ska lägga till det sista under tidspress.



Bakning av Starbucks oatmealcookies och briocher.
 
Misslyckade briocher och ofärdiga öh.. polyneer?



Kommentarer
fia

Vad gör ni med de ofärdiga bakverken, fortsätter ni nästa dag eller slängs allt ?

2011-04-01 17:23:17
Minna

Vi försöker färdigställa så mkt vi kan samma dag men ibland hinner man inte. Då gör vi kanske det en annan dag eller så hjälper en annan klass till :)

2011-04-02 13:08:32
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: