Sushi
I veckan testade Sebastian och jag på att göra vår egen sushi. Vi hittade nämligen superbillig gravad lax på Netto. Eftersom han fick en sushimaskin med olika tillbehör i julklapp av mig passade vi på att göra egna sushisar. Men sushiriset var inte lätt att få till. Hela processen tog typ 1,5 timme men olika typer av kokningar. Sebastian älskade att iaf att göra och äta sushi :) Jag tyckte inte det var så gott, speciellt inte wasabin! Starkt som tusan.
Här har vi lite mumsig fyllning. Sebastian klipper till sjögräs.
Sen i med ris och annat gott.
Sen har man en sushi!
Resultatet!
Kallkök
Äggröra med lax och rödbetssoppa
Min passionfruktspaj
En annan variant
Studieresa
Att besöka mejeriet var väldigt intressant. De har bara ekologiska produkter och bönderna och deras kor finns precis där mejeriet ligger. Vi använder deras produkter i skolan och deras mjölk är bra konstig. Vi har fikat på mjölk som är två veckor gammal men inte dålig. Den blir nästan godare. De på Hjordnära menade att det beror på att korna finns så nära mejeriet att mjölken inte behöver fraktas långt. Vilket ger längre hållbarhet eftersom den är så färsk.
Vi fick även besöka korna i laggårn brevid. De korna hade det bra! De hade två mjölkbås med en robot som mjölkade. Vid roboten blev de även tvättade och behandlade med mjukgörande salva. Korna stod i kö till maskinen. Vi fick även träffa en nyfödd kalv som hade fötts tidigare under morgonen. Supersöt såklart!
Sedan åkte vi vidare till en ekologisk glassfabrik. De gjorde all sin glass helt utan tillsattser och aromer. De använde bara färsk frukt och olika kryddor för att smaksätta glassen med. Där fick vi även provsmaka alla dagens 12 sorter. Vi blev även undervisade i glassens historia. Vi fick t.ex. smaka på lakritsglass (lakritsrot), jordgubbsglass (äkta jordgubbar), hallonsorbe (äkta hallon).
Vi fick äta så mkt glass vi orkade. Den var väldigt god!
Tråk...
En ljus luftig tårbotten med smak av citron med fyllningar av dumlegrädde och vaniljkräm.
Det var för ett år sedan som jag kom på att utbilda mig till konditor. Då höll jag på med tv-spels design. Här ser ni ett av mina arbeten (skiss av Da Vinci i 3D)
Här är en annan, en ko i glasvärld.
Det är läskigt hur fort man glömmer. Men å andra sidan är det inte det lättaste programmet att lära sig/komma ihåg heller. Nej nu är det väl dags att återgå till pluggandet.
Praktik avklarad!
Jag har nu haft en mysig helg med Sebastian och sen blir det plugg hela veckan. Till helgen drar vi mot Töreboda igen. Den första skoladagen ska vi på studieresa också, spännande!
"toblerone biskvier" som jag gjorde på praktik och frukostfrallor som jag gjorde här hemma
Goa Jenny gjorde några riktigt söta grodor
Fick ta med mig en semmeltårta som sista dags present :)
Sista veckan
Tiden går fort, jag är redan inne på den sista praktikveckan. Så här långt har det varit mycket lärorikt! Det enda är väl att det är ganska påfrestande att jobba natt. Jag börjar får svårt att sova på nätterna under helgerna. Men jag kämpar på!
Bilder
Idag tog jag faktisk några bilder på det jag gjort. Tårtorna blev inte lika bra idag men det berodde nog på att jag var så himla trött. Såg även att jag hade gamla bilder på kameran som jag inte lagt upp.
Dagens produkter från kondis
Semlor i massor!
Två av de tårtor jag gjorde idag. De kallas Opera och är fyllda med vaniljkräm och grädde.
Bilder från skolan då vi bakade på natten
Så går det om man glömmer bort tekakor i jäsen!
