Chillar
Sen har det väl blivit en del påskmat. Först hos Sebastians moster och sedan hos farmor igår. Vi var även i Torpet igår där Pricken firade genom att bita en kopparorm i flera delar. Mums..
Idag ska jag till Woodys för att fira Sebastians syster som numera är doktorand i filosofi! Efter det bär det av mot sommarstugan och sedan mot Töreboda. Där ska jag ha den allra sista lektionen i bageri/konditori :'(

Påsklov
Sitter nu i KGA och har påsklov. Känner att jag hellre hade velat vara i skolans bageri men men..
Imorrn ska jag ta en tripp till ICA Maxi för att snacka lite om praktiken. Håll tummarna för mig så jag slipper börja kl 01 den här gången! Men jag tror de börjar betydligt senare på Maxi typ frammåt 5-6 kanske? Jag får se imorrn helt enkelt!
I skolan har vi haft påsktema där vi t.ex. modellerat marsipanfigurer. Vi har även gjort en massa sallader och röror i kallköket.
En bild från bakprovet förra veckan. Allt står och jäser för fullt
Våra tuppar av marsipan
Min tupp och ko av marsipan. Visst blev de söta? :)
Här har vi klassens olika figurer! Det var väldigt kul men svårt.
Tillverkning av moussbakelser i detta fall med passionfruktsmak :P
Undervisning inom sallad, groddar och krasse
Vi gjorde en massa olika goda sallader med matvete, couscous, nudlar och bovete
Mums!
Avundsjuk!
I somras på besök hos mormor och morfar
Den mysiga uteplatsen vi brukar äta vid
favvo stranden
Nere vid marknaden
En vecka i Kanalskolan!
Konditoriprovet gick ganska bra men flera detaljer gick helt fel. Tårtan och bakelserna blev inte alls som jag hade tänkt, t.ex. blev gräddkanten hemsk pga av att vi använde gräddblås (en maskin som sprutar fram grädde). Det blev nämligen fullt av luftbubblor i grädden och den blev svår att spritsa. Sen i slutet när det var ca 3 min kvar ska jag försöka fästa de lövtunna chokladpynten på bakelserna och de går bara sönder. Men hann tillslut med 1 min kvar göra klart allt!
Bageriprovet som jag hade idag var som tur var inte så svårt. Vi fick baka vilket bröd vi ville av 2 kg mjöl. Det skulle sen bli 3 limpor och resten frukostfrallor.
Här kommer lite bilder från veckan!
Våran snygga winer-dam! Gjord på överblivna winerbitar.
Landgångslunch i kallkök
Skaldjursmousse och vitlöksgratinerad havskräfta blev också lunch. Vi fick även testa på att flambera creps!
Bilder från tårtprov!
Uppgiften var att tillverka 1 tårta och 5 bakelser på 1 timma. Här får ni se hela klassen resultat.
1. En tårta fylld med kokoskräm och annanassylt.
2. En marängtårta fylld med bananer och chokladtryffelgrädde.
1. Citrontårtsbotten fylld med blåbärssylt och grädde
2. Fylld med blåbärssylt, vaniljkräm och grädde
1. Mitt bidrag. Fylld med hallonsylt, vaniljkräm och hallongrädde
2. Chokladtråbotten med chokladgrädde och banan
Fylld med frysta hallon, vaniljkräm och grädde
När provet var klart fick vi göra tårtbeställningar
Gräddtårta och prinsess (jag "spritsade" dekoren på prinsess, det är så läskigt för man har bara ett försök!)
En i andra klassen gjorde denna fina tårta. Jag tycker den blev riktigt fin!
Provtider
Idag hade jag konditoriprov, jobbigt med kul. Sitter just nu och laddar inför ett nytt prov men det är för bageri och det äger rum imorgon. Så imorgon kommer det ett längre inlägg med bilder från proven och så får ni veta hur det gick! Sen blir det lite bilder från kallköket där vi t.ex. gjorde landgång.
En maffig landgång!
Ny bloggdesign!

surt
Annars har vi väl jobbat på med konditorin och börjat med internationell bakning.
Träning på olika slags biskvier
Franska maränger
Såhär gör man om man är lat, haha. Vi gör brioche-deg men kom på att det är lättare att lägga smöret på gallret för att sedan bara ploppa i dem. (Smöret måste blandas i lite i taget)
Träning på rosor, nejlikor och blad. Min är den som är nere i vänstra hörnet.
Prinsess (utan sylt!? dom är konstiga här i skaraborg). Vi skulle visa vad vi lärt oss i dekoration. Det gick helt fel, man får lite lätt ångest när man står med spritspåsen och ska lägga till det sista under tidspress.
Bakning av Starbucks oatmealcookies och briocher.
Misslyckade briocher och ofärdiga öh.. polyneer?
